İsrail Genelkurmay Başkanı Eizenkot:

İsrail Genelkurmay Başkanı Eizenkot:
"Nasrallah, uzun süredir, İsrail'in stratejik dengesine ulaşmak için füze stoğunu geliştirmeye çalışıyor"

KUDÜS (AA) - İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in stratejik dengesine ulaşmak için füze stoğunu geliştirmeye çalıştığını belirtti.

Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İsrail radyosunda yer alan açıklamasında, "Nasrallah, uzun süredir, İsrail'in stratejik dengesine ulaşmak için füze stoğunu geliştirmeye çalışıyor. Ordudaki caydırıcı kuvvetler, Lübnan cephesinde sükuneti muhafaza etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Eizenkot, ülkesinin kurulduğu günden bu yana yaşadığı zorluklar uzun yıllar boyunca devam edeceği için İsrail'in ordusunu güçlü bir şekilde koruması gerektiğini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, dün yaptığı açıklamada, muhtemel bir savaş halinde İsrail'in Hayfa kentindeki gaz tankerlerini vurarak, "nükleer saldırıya" eşdeğer bir karşılık vermekle tehdit etmişti.

Ellerinde İsrail’deki birçok noktayı hedef alabilecek kapasitede füze olduğunu dile getiren Nasrallah, “Sizin Beyrut’u, güney mahallelerini yerle bir etmeniz günler alır. Ancak biz birkaç füze ile sizin Hayfa’daki gaz tankerlerinizi vurur ve on binlerce yerleşimciyi öldürebiliriz. Yapacağımız saldırılar, nükleer saldırıya eşdeğer olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.