İşgalci İsrail'in katlettiği 10 Filistinli, son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci İsrail'in katlettiği 10 Filistinli, son yolculuğuna uğurlandı
İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki saldırılarında yaşamını yitiren 10 Filistinli toprağa verildi.

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki saldırılarında yaşamını yitiren 10 Filistinli toprağa verildi. İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarında ölen Filistinliler için cenaze töreni düzenlendi.

Binlerce kişinin katıldığı törende, İsrail karşıtı sloganlar atılarak, direniş gruplarına destek açıklamaları yapıldı. Devlet hastanesinden alınarak kent merkezine getirilen Filistinlilerden 9'unun cenazesi Yeni Cenin Mülteci Kampı kabristanına defnedilirken, bir Filistinli de Cenin'in güneyinde ailesinin yaşadığı Fahme köyünde toprağa verildi.

aa-20230705-31598580-31598578-israil-guclerince-ceninde-oldurulen-10-filistinli-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

İsrail ordusu, 3 Temmuz Pazartesi gece saatlerinde Cenin kenti ile Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemiş ve bölgeyi kuşatma altına almıştı. İsrail güçlerinin havadan ve karadan yaklaşık 48 saat süren saldırılarında 4'ü çocuk, 12 Filistinli öldürülmüş, 20’si ağır olmak üzere yaklaşık 120 kişi yaralanmıştı. Mülteci kampından çekilen İsrail ordusu, bir askerinin öldüğünü açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.