İsrail kara harekatına başladı!
Bölgede bulunan TRT Haber muhabirinin verdiği bilgiye göre, İsrail sahilden ve havadan yoğun bombardımana başladı.
Gazze'nin kuzeyinden 8 bin askerle kara operasyonuna başlayan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun bombardıman yapıyor.
İsrail Başbakanı Netenyahu, kara harekatının amacının Gazze'deki tünelleri yıkmak olduğunu söyledi
İsrail birlikleri tarafından gazetecilere bulunduğu oteli boşaltmalarını yönünde çağrı yapıldı.
İsrail ordusunun, Gazze’de Vefa Tıbbi Rehabilitasyon ve Yaşlı Bakım Hastanesinin çevresine topçu ateşiyle saldırdığı bildirildi.
AA muhabirine konuşan Hastane Genel Direktörü Nesman el-Aşi, sınırda konuşlanan İsrail topçu birliklerinin, Gazze’nin Eş-Şecaiyye mahallesinde bulunan hastane çevresini hedef aldığını belirtti.
Bombalama sırasında ölen ya da yaralanan olmadığını söyleyen Aşi, binanın büyük zarar gördüğünü, hastaların panik yaşadığını dile getirdi.
Aşi, “İsrail ordusu, hastaneyi acilen boşaltma çağrısı yaptı ama biz hastaların bakım ve tedavisine devam etmek için çağrıyı kabul etmiyoruz. Hastalar da hastaneden ayrılmayı reddediyor” dedi.
Binada 30 yaşlı hasta olduğunu söyleyen Aşi, bombardıman nedeniyle hastaların binanın ilk katına nakledildiğini ifade etti.
İsrail ordusu, hastaneyi daha önce de hedef almıştı.
Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz’da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüş, İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz’da “Koruyucu Hat” adı altında Gazze’ye operasyon başlatmıştı.
BM’nin girişimiyle bugün taraflar arasında 5 saatlik uygulanan ateşkesin ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları yeniden başlamıştı.
HAMAS’TAN İLK AÇIKLAMA
Hamas sözcüsü Fevzi Barhum: İsrail yaptığı bu ahmakça saldırının hesabı en şiddetli şekilde çekecek. Hamas’ın önünde savaşmaktan ve direnmekten başka seçenek yok. Kara harekatına koyma gücümüz var. Dünyanın İsrail katliamlarına karşı, sivilleri katletmesine karşı sessiz kalmasını kınıyorum. Neden dünya bu zulme ve katliama sessiz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.