İsrail kontrolden çıktı: Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da yaparız

İsrail kontrolden çıktı: Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da yaparız
 Editör
Gazze'de yaptığı katliamlar yetmemiş olacak ki Lübnan'a gözdağı veren İsrail Ortadoğu'yu kan gölüne döndürmeyi kafasına koydu.

Gazze'de katliamlarına devam eden İsrail, Lübnan'ı da tehdit etti.

Bölgeden Filistinlileri tamamen sürme politikası güden İsrail, sivil ayrımı gözetmeksizin abluka altındaki Gazze'ye ölüm yağdırıyor.

İsrail bölgede bulunan diğer ülkeleri de tehdit etmeye başladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse düzenlediği ziyarette, Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gallant, Gazze'nin kuzeyinden tehcir edilen Filistinlileri örnek göstererek ve Lübnanlıların da aynı tabloyla karşı karşıya kalabileceğini ima ederek,"Buradan Lübnan vatandaşlarına söylüyorum, Gazze'deki vatandaşların beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru ilerlediğini görüyorum." dedi.

BEYRUT İÇİN TEHDİT ETTİ

Gallant, Hizbullah'ın Lübnan'ı olası bir savaşa sürüklediğini ve hata yaptığını savundu.

Lübnan halkına yönelik gözdağını sürdüren Gallant, "Hizbullah bu tür hatalar yaparsa bunun bedelini ödeyecek olanlar, öncelikle Lübnan vatandaşlarıdır. Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da nasıl yapacağımızı biliyoruz." ifadelerini kullandı.

UÇAKLARIMIZ KUZEYE BAKIYOR AÇIKLAMASI

Gallant, "Pilotlarımız kokpitte oturuyor, uçaklarının burnu kuzeye bakıyor. Güneyde (Gazze'de) yapacak işimiz var ama hava kuvvetlerimizin yüzü kuzeye dönük." değerlendirmesini yaptı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.