İsrail, Lübnan’ı fosfor bombasıyla vurdu

İsrail, Lübnan’ı fosfor bombasıyla vurdu
Gazze'de katliam yapan İsrail, Lübnan'ı fosfor bombaları ile vurdu.

İsrail, Lübnan'a fosfor bombaları ile saldırdı.

Saldırının ardından Kefr Şuba ve Halta beldeleri semalarında uzun bir müddet beyaz sis kütlesi görüldü.

Lübnan basınına göre İsrail, sınırın bir başka bölgesinde yer alan Yarin, Mervahin, Nakura ve Cebel Lebbune beldelerinin etrafına topçu atışları ile saldırdı.

HİZBULLAH DA SALDIRDI

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in sınır bölgesinde bulunan Er-Rahib isimli askeri noktaya "Burkan" füzesi ile saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ayrıca, İsrail'in Hirbe Maar bölgesindeki topçu birliği ile El Abad askeri noktasının da uygun silahlarla vurulduğu kaydedildi.

KARŞILIKLI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana Lübnan-İsrail arasındaki 120 kilometrelik sınır hattında karşılıklı saldırılar gerçekleşiyor.

Taraflar genellikle sınır hattındaki hedeflere çeşitli silah ve araçlarla saldırılar düzenliyor.

Ancak İsrail ordusunun Lübnanlı sivilleri ve gazetecileri hedef alması ve Lübnan'ın iç kesimlerine saldırılar düzenlemesi nedeniyle Hizbullah da zaman zaman İsrailli sivilleri hedef alıyor.

Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalarda şu ana kadar 117 Hizbullah mensubu, 24 Lübnanlı sivil ile 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldü.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.