'İsrail mutabakatını Filistin ile istişare içinde yürütttük'

'İsrail mutabakatını Filistin ile istişare içinde yürütttük'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile varılan mutabakata ilişkin, "Bu sürecin tamamını Filistinlilerle istişare içinde yürüttük." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile varılan mutabakata ilişkin, "Bu sürecin tamamını Filistinlilerle istişare içinde yürüttük." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, siyasetin ve siyasetçinin görevinin ülkenin önünü tıkamak değil, tam tersine açmak olduğunu belirterek, "Muhalefetin ya Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak tekliflerle milletin huzuruna gelmesi ya da ülkenin tekerinin önüne taş koymaktan vazgeçmesi gerekiyor. Önümüzdeki dönemin bu konuda hayırlı gelişmelere vesile olacağına inanıyorum." dedi.

"Onlar kaçacak biz kovalayacağız"

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) son toplantısında alınan kararı anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Legal görünüm altında illegal terör örgütlerinden 'Fethullahçı Terör Örgütü' hakkında tavsiye kararı aldık ve Bakanlar Kurulu kararı çıktı, ben de imzaladım, şu anda yürürlüğe girdi, yargıdan da kararlar çıkmaya başladı. Bu millete ihanet eden bunun hesabını verecek, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Şu anda kimisi içeride hapiste, kimisi yurt dışında. Dedik ya, 'tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet' bunların."

Erdoğan, "Biz ne esnafımızı ihmal edip orta direğe bel verdireceğiz ne de tek bir Mehmedimizin boşuna can vermesine müsaade edeceğiz." dedi.

"İsrail mutabakatını Filistin ile istişare içinde yürütttük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye olarak bu sürecin tamamını Filistinlilerle istişare içinde yürüttüklerini bildiren Erdoğan, "Dün Sayın Abbas'la, cuma günü de sayın Halit Meşal'le görüşerek bu adımları attık. Kendileri bu gelişmeleri gayet olumlu değerlendirdiler ve biz de yola devam ettik." dedi.

"Hiçbir dayatmayı asla kabul etmedik, etmeyiz"

"Biz bugüne kadar ne Filistinlilerin hak ve hukukuna halel getirecek ne de Mavi Marmara şehitlerinin ruhlarını muazzep edecek hiçbir şartı, hiçbir dayatmayı asla kabul etmedik, etmeyiz." değerlendirmesini yapan Erdoğan, "Gazze'deki Filistinlilere nefes aldıracak, çok uzun yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri düzeltecek adımları inşallah süratle atacağız. Cuma günü inşallah gemi yola çıkıyor ve ilk gemi, Aşdod Limanı'na ulaşacak. İnşallah bu yardımların Gazze'ye teslim edilmesiyle Filistinli kardeşlerimiz, ikinci bir bayramı yaşayacaklar."

"Her türlü yardımı Gazze'ye ulaştıracağız"

Türkiye-İsrail arasındaki mutabakat ile Gazze'ye her türlü yardımın ulaştırılacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gıda, sağlık, konut gibi temel ihtiyaçlara kadar her alanda Gazze'ye Türkiye aracılığıyla yardım ulaştırılabilecek. Bu bayram öncesi 14 bin tonluk gemiyle gıda, giyim eşyası, ayakkabı bu tür şeyleri inşallah Mersin'den yola çıkmak suretiyle Gazze'ye ulaştıracağız." dedi.

"Her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum"

Rusya ile yaşanan uçak krizinin yol açtığı olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attıklarına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirme konusunda gönderdiğim mektupla vardığımız mutabakatın her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum. Sayın Putin'e gönderdiğim mektupla kendisine hem yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel iş birliği imkanlarını hatırlattım. Her iki ülkenin de zararına olan mevcut durumu bir an önce geride bırakarak ilişkilerimizi süratle normalleştireceğimize inanıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.