İsrail ordusu Gazze kent merkezine girdi!

İsrail ordusu Gazze kent merkezine girdi!
 Muhabir
İsrailli Bakan, İsrail ordusunun Gazze'nin kent merkezine ilerlediğini iddia etti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze şehir merkezine doğru ilerlediğini iddia etti.

Gallant, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KUŞATMAYI SIKILAŞTIRDIK"

İsrail güçlerinin Gazze şehrindeki Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait "hedeflere" havadan, karadan ve denizden koordineli olarak saldırdığını söyleyen Gallant, Gazze şehrindeki kuşatmayı sıkılaştırdıklarını ifade etti.

"GAZZE ŞEHRİNİN KALBİNDE KONUŞLANDI"

Gallant televizyonda yayınlanan bir basın açıklamasında, İsrail ordusu kuvvetlerinin Gazze Şehri'nin "kalbinde" konuşlandığını iddia ederek, "İsrail ordusu Gazze'deki Hamas kalelerine her yönden, mükemmel bir koordinasyon içinde saldırdı ve Gazze Şehri çevresindeki kuşatmayı sıkılaştırıyorlar. Zafere ulaşana dek ve rehineler evlerine dönene kadar buna devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

GALLANT: HAMAS LİDERİ KAPANA KISILDI

Gallant, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın "sığınağında kapana kısıldığını ve çevresiyle irtibatının olmadığını" öne sürerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün binlerce Gazzelinin, (sözde) insani yardım koridorunda güneye doğru ilerlediğini gördük. Tüm Gazze Şehri sakinlerini güneydeki daha güvenli bölgelere gitmeye çağırıyorum. Böylece zarar görmezsiniz. Hamas'ı yok edeceğiz; sivillere zarar vermek gibi bir niyetimiz yok."

"SAVAŞTAN SONRA NE İSRAİL NE DE HAMAS YÖNETECEK"

Gallant, Gazze'de yönetime dair bir soruya "Kimin yönetmeyeceğini söyleyebilirim: Savaştan sonra Gazze'yi ne İsrail ne de Hamas yönetecek. Diğer tüm seçenekler ihtimal dahilindedir" diye cevapladı.

"HİZBULLAH İLE SAVAŞ İSTEMİYORUZ" MESAJI

İsrailli Bakan, Lübnan sınırında yaşanan gerilime ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Gallant, Hizbullah ile savaşa girmeye niyetleri olmadığını söyledi.

"İNSANİ ARALAR OLMAYACAKTIR"

Gallant, insani aralar için artan uluslararası taleplerle ilgili olarak, "İnsani aralar, bana göre, her şeyden önce Hamas tarafından tutulan esirlerin geri dönmesi anlamına geliyor. Rehineler geri dönmeden insani aralar olmayacaktır." dedi.

Gallant, kendisine İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırma niyetinde olup olmadığı sorulduğunda, ordunun ne yapacağı hakkında gerçekleşmeden önce konuşmayacağını söyledi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.