İsrail, Refah Sınır Kapısı'nı kapattı

İsrail, Refah Sınır Kapısı'nı kapattı
İsrail'in, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardım tırlarının girişini engellediği belirtildi.

İsrail'in, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardım tırlarının girişini engellediği belirtildi.

Filistin Kızılay'dan belirtilen yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Filistin Kızılayı dahil, Refah Sınır Kapısı'nda faaliyet gösteren tüm kuruluşlara yaptığı duyuruyla ilgili detayları belirtti.

İsrail'in, 1 Aralık'tan itibaren "bir sonraki emre kadar" Mısır'dan Gazze'ye yardım girişlerine izin vermeyeceğini açıkladığı ve Filistin tarafındaki yardım tırlarının da en kısa sürede burayı terk etmesini istediğini belirten açıklamada; Bunun Filistinlilerin sıkıntılarını ve bunları ortadan kaldırmak maksadıyla yardım kuruluşlarının karşılaştığı zorlukları artıracağı ön görüldü.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün kadar uzatılmıştı.

Hamas, "insani ara"nın, esir takasının yanı sıra Gazze'nin tüm noktalarına ulaştırılmak üzere günlük 200 yardım tırı ile 4 yakıt tankerinin girişini kapsadığını açıklamıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail cezaevlerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu 1 Aralık'ta “insani ara"nın sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.