İsrail tankları kendi vatandaşlarını da vurdu

İsrail tankları kendi vatandaşlarını da vurdu
İsrail tanklarının Hamas mensupları ile kendi vatandaşlarını da vurduğunu ve bir evde çocuklar dahil 14 İsrailli rehinenin ölümüne yol açtığını bir kez daha gösterdi.

İsrailli tanıklar, İsrail tanklarının kendi vatandaşlarını da öldürdüğünü bir kez daha doğruladı. Tanıkların ifadeleri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sırasında sivillerin güvenliğini sağlamak için gereken önlemleri almadığından endişe duyulmasına neden oldu.

Tanıklardan biri, İsrail tanklarının Gazze Şeridi'ndeki bir evin yakınında ateş açtığını ve bu sırada evde bulunan bir ailenin evini terk etmeye çalışırken vurulduğunu söyledi. Tanık, "Tanklar, evin yakınına çok yaklaşmıştı. Aile, evini terk etmeye çalışırken tanklardan gelen ateşle vuruldu. Anne ve baba öldü, çocuklar ağır yaralandı" dedi.

Bir başka tanık ise, İsrail tanklarının bir sokakta yürüyen bir grup gence ateş açtığını ve bu sırada bir gencin vurularak öldüğünü söyledi. Tanık, "Gençler, sokakta yürüyorlardı. Tanklar, onlara ateş açtı. Bir genç vurularak öldü, diğerleri yaralandı" dedi.

İsrail ordusu, sivillerin zarar görmesini önlemek için gerekli önlemleri aldığını savunuyor. Ancak, tanıkların ifadeleri, bu iddiaları yalanlıyor.

İnsan hakları örgütleri, İsrail ordusunu, sivillerin güvenliğini sağlamak için daha fazla önlem almakla suçluyor. Örgütler, İsrail ordusunun, sivilleri hedef alan saldırıları derhal durdurması çağrısında bulunuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.