İsrail Türkiye'de neleri araştırıyordu? İşte yeni detaylar
İsrail Dış İstihbarat Servisi adına "casusluk" çalışmaları yaptıkları iddiasıyla aranan 46 kişiden oluşan Mossad bağlantılı sabotaj ekibi MİT tarafından ortaya çıkarılmış, 33 ajan, İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınmıştı. İsrail servisiyle bağlantılı olan sabotaj ekibiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul merkezli 8 ilde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polis ekipleri tarafından gerçekleşen KÖSTEBEK adlı soruşturmada İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" çalışmaları yaptıkları iddia edilen 46 şüpheliden 33'ü yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" çalışmaları yaptıkları iddia edilen 33 kişi TEM Şubeye ifadeleri alınmaya görtürüldü . "Casusluk" suçlamasıyla gözaltına alınan şahıslar Emniyetteki ifadelerinin devam ettiği öğrenilirken, uluslararası casusluk çalışmalarına yönelik yürütülen çalışmada yeni detaylara ulaşıldı. Şahısların, Mossad görevlileri tarafından yönlendirilmek ve Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden özellikle Filistinli ve İsrail'in yaptıklarına karşı olan İsrailli aktivistlere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi suçlar düzenlemekle suçlandığı ortaya çıktı. İsrail adına çalışan 46 kişilik ajan ağının görevleri içerisinde, adam kaçırma, önemli isimlerin bilgilerine ulaşma, tehdit etme ve isimsiz hedeflerin araçlarını evlerini ateşe vermeyi, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarını çalmayı içerdiği de iddia ediliyor.
BAZI KİŞİLERİN KİMLİK BİLGİLERİNE ULAŞTIKLARI ÖĞRENİLDİ
Türkiye'de çalışma yürüttükleri ve Mossad memurları ile sosyal medya üzerinden iletişim kurdukları tespit edilen şüphelilerin, bu çerçevede bazı kişilerin bilgilerine ulaştıkları anlaşıldı. Casus ağındaki şahıslara atfedilen eylemlerin, "uluslararası casusluk" çalışmaları çerçevesinde nitelenebileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 kişinin yakalanması için bu sabah vakitlerinde operasyonun düğmesine basılmış, İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese gerçekleşen eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli yakalanmıştı. Casusluk soruşturmasında firari durumda olan 13 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.