İsrail'de ırkçılık karşıtı gösteri

İsrail'de ırkçılık karşıtı gösteri
Arap vatandaşlar, ülkede uygulanan ırkçı politikaları protesto etti

KUDÜS (AA) - İsrail'in Hayfa kentinde bir araya gelen yüzlerce Arap ülkede uygulanan ırkçı politikaları protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

İsrail'deki Arap Vatandaşlarını Yüksek İzleme Komitesi'nin yaptığı çağrıya karşılık veren yüzlerce Arap Hayfa kentinde bir araya geldi. "Irkçılığınızdan daha güçlü" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe Komite Başkanı Muhammed Bereke, 1948 Filistin İslami Hareketi Başkanı Raid Salah, Knesset'teki Arap milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

"Direniyoruz" sloganları atan göstericiler üzerinde "Arap vatandaşlarına yönelik provokasyona hayır", "İsrail terörüne hayır" ve "Ezandan rahatsız olan kişi ırkçıdır" yazılı pankartlar açtı.

Gösteride açıklama yapan Bereke, ırkçılığın hala İsrail'in her bir karışında hüküm sürdüğünü ifade etti.

İsrail güvenlik kabinesi, 16 Kasım 2015'te Şeyh Raid Salah liderliğindeki hareketi, "Filistin'deki olayların arkasında olduğu" gerekçesiyle "yasa dışı örgüt" ilan etmiş, 16 Aralık 2015'te de faaliyetleri yasaklanan hareket adına çalıştığı iddiasıyla yardım kurumunun kapatılmasına karar vermişti.

Knesset Etik Kurulu da 8 Şubat'ta Knesset milletvekilleri Hanin Zubi ve Basil Gattas hakkında 4 ay, Cemal Zahalka için de 2 ay genel kurul toplantılarından uzaklaştırma kararı vermişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.