İsrail'den Filistinli işçilere yasak

İsrail'den Filistinli işçilere yasak
Filistinli işçilerin, Yahudi yerleşim bölgesi Maaleh Adumim'e perşembe gününe kadar girişine izin verilmeyecek

KUDÜS (AA) - İsrail'in, Filistinli işçilerin Batı Şeria'nın en büyük Yahudi yerleşim bölgesi Maaleh Adumim'e girişine perşembe gününe kadar yasak getirdiği bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri yayımladığı yazılı açıklamada, dün Maaleh Adumim'de bıçaklı saldırı girişimi sonucu bir İsrail güvenlik görevlisinin ağır yaralanmasının ardından Filistinli işçilerin, Kudüs'ün doğusunda yer alan söz konusu bölgeye perşembe gününe kadar girişlerine izin verilmeyeceğini belirtti.

Kamu güvenliği için alarm durumuna geçilen bölgeye çok sayıda güvenlik ekibinin de sevk edildiğini ifade eden Samri, "zaruri işçiler" dışında Filistinli işçilerin, sanayi bölgesinin yer aldığı Maaleh Adumim'e giremeyeceğini söyledi.

Samri, sözünü ettiği "zaruri işçiler" ve çalıştıkları sektöre ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Filistinli işçiler, Maaleh Adumim yerleşim bölgesinde inşaat, tarım ve hizmet gibi çeşitli sektörlerde çalışıyor.

Samri, dün yaptığı açıklamada, Maaleh Adumim'de bıçaklı saldırı girişimi sonucu bir İsrail güvenlik görevlisinin ağır yaralandığını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.