İsrail'den Filistinlilere "sosyal medya gözaltısı"

İsrail'den Filistinlilere "sosyal medya gözaltısı"
İsrail yönetimi, Facebook'taki paylaşımları nedeniyle ekim ayından bu yana yaklaşık 150 Filistinliyi gözaltına aldı

RAMALLAH (AA) - İsrail yönetiminin, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da ekim ayından bu yana yaklaşık 150 Filistinliyi sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki paylaşımları nedeniyle gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail yönetimi tarafından, ekim ayından bu yana, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, ifade ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde çeşitli paylaşımlarda bulunan yaklaşık 150 Filistinli gözaltına alındı" denildi.

Bu kişilerden bazıları hakkında "toplumu tahrik ettikleri suçlaması" ile iddianame hazırlanırken, bazılarının durumunun ise "idari tutukluluğa" çevrildiği ifade edildi.

Gözaltıların Kudüs'te yoğunlaştığına işaret edilen açıklamada, bu kişilerin Facebook'ta, öldürülen veya tutuklanan Filistinlilerle dayanışmayı ifade eden yazılar veya resimler paylaştığı aktarıldı.

- İsrail'e ait kurumlarda çalışanlar işten çıkartılacak

İsrail hükümetinin sosyal paylaşım sitelerini takip etmek için polis teşkilatı içinde özel bir birim oluşturduğu belirtilirken, söz konusu sitelerde düşüncelerini ifade etmenin cezasının gözaltıyla sınırlı kalmadığı, bu kişilerden İsrail'deki herhangi bir kurumda çalışanların işlerinden uzaklaştırılmalarına kadar gidildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "İfade özgürlüğünün keyfi şekilde engellenmesi, İsrail'in halkımızın haklarını hedef alan zalimce uygulamalarının bir parçasıdır. Buna karşılık İsrail yönetimi Yahudilerin halkımız ve liderlerimiz aleyhine yaptığı kışkırtıcı onlarca paylaşımı görmezden gelmektedir" ifadelerine yer verildi.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor.

Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri gelirken, İsrail hükümeti bu hafta güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

Bu kararın ardından İsrail ordusu dün, Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan yayın yapan İslami Cihad Hareketi'ne ait "Filistin el-Yevm" kanalının Batı Şeria'daki ofislerini terör propagandası yaptığı iddiasıyla kapatma kararı almış, kanalın El-Bire'deki ofisine baskın düzenleyerek, yayın araç ve gereçlerine el koymuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.