İsrail'den havan mermilerine karşı erken uyarı sistemi

İsrail'den havan mermilerine karşı erken uyarı sistemi
KUDÜS (AA) - İsrail'in, olası havan mermisi saldırısına karşı Gazze Şeridi sınırına erken uyarı sistemi kurduğu bildirildi.İsrail devlet radyosunun...

KUDÜS (AA) - İsrail'in, olası havan mermisi saldırısına karşı Gazze Şeridi sınırına erken uyarı sistemi kurduğu bildirildi.

İsrail devlet radyosunun ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, söz konusu sistemin havan mermilerinin hedefi vurmasından 15 saniye önce uyarı vereceği belirtildi.

Haberde ayrıca sistemin dünyada bir ilk olduğu kaydedildi.

İsrailli askeri ve siyasi yetkililer, Temmuz 2014'teki savaş sırasında Hamas ve İslami Cihad tarafından Gazze'den fırlatılan havan mermilerinin en öldürücü ve tehlikeli silah olduğunu, ordunun bu tehdidi tam olarak püskürtmede yetersiz kaldığını ifade etmişti.

İsrail kaynaklarına göre, 2014'teki savaşta öldürülen 64 İsrail askerinden 20'si havan mermilerine hedef olmuştu. İsrail basını da o dönemde Gazze'den gelebilecek havan mermilerine karşı yaklaşık 400 İsrailli ailenin bölgeden tahliye edildiğini aktarmıştı.









Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.