İsrail'den kadın göstericilere plastik mermi

İsrail'den kadın göstericilere plastik mermi
Mescid-i Aksa'yı Müslümanların girişine kapatan İsrail askerleri, Hıtta kapısında protesto gösterisi düzenleyen Filistinliler'e plastik mermiyle attı.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanların girişine kapatan İsrail askerleri, Hıtta kapısında protesto gösterisi düzenleyen Filistinliler'e ses bombası, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Askerlerin müdahalesi sonucu, çoğunluğu kadın olmak üzere 20'den fazla kişi yaralandı. İsrail askerleri, aralarında AA muhabirlerinin de bulunduğu bazı gazetecileri tartakladı. İsrail askerleri “eylem yapılacağı istihbarı aldıklarını” öne sürerek güvenlik tedbiri aldıklarını açıkladı. İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonoviç ise Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara kapatma tehdidinde bulundu. Aksa'da nöbet tutan Müslümanlara işaret eden Bakan Aharonoviç, “Aksa'ya girenler İsrail içindeki İslami Hareket ile Hamas'a mensup kişilerdir ve bunlar gözaltına alınacaktır” dedi. “Süleyman Mabedi”nin Mescid-i Aksa'nın altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği ve Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller sebebiyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.