İsrail'i bu ekip dize getirdi

İsrail'i bu ekip dize getirdi
UAD, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasında, İsrail'in Gazze'deki faaliyetlerine ilişkin önemli bir karar aldı. Bu kararda bir ekibin büyük payı var.

Dünya gündemine düşen tarihi kararın arkasında, Güney Afrika'nın dikkate değer hukuk ekibi bulunuyor. Ekip, eski Birleşmiş Milletler insan hakları raportörü John Dugard başkanlığında, uluslararası hukuk ve insan hakları alanında uzmanlaşmış önemli isimleri barındırıyor.

Eski Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları raportörü John Dugard'ın liderliğindeki bu ekip, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki fiillerin işlenmesini önlemek için tüm tedbirleri alması gerektiği yönünde önemli bir karara imza attı. Dugard, İsrail yönetiminin savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve muhtemelen soykırım suçunun işlenmesinden sorumlu olduğunu vurgulayan açıklamalarıyla tanınıyor.

Güney Afrika hukuk ekibi, kıdemli avukat Adila Hassam, Johannesburg Barosu avukatlarından Tembeka Ngcukaitobi ve uluslararası avukat Max Du Plessis gibi deneyimli isimleri barındırıyor. Ayrıca, avukatlar Tshidiso Ramogale, Sarah Pudifin-Jones ve Lerato Zikalala ile İrlandalı avukat Blinne Ni Ghralaigh ve İngiliz avukat Vaughan Lowe dışarıdan danışmanlık veriyor.

Kaynak:Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.