İsrail'in Filistinlilere ait arazilere el koyması

İsrail'in Filistinlilere ait arazilere el koyması
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Chebli: - "Bu karar yanlış zamanda yanlış bir sinyal veriyor"

Berlin (AA) - Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli, İsrail'in Filistinlilere ait arazilere el koymasına ilişkin, "Bu karar yanlış zamanda yanlış bir sinyal veriyor" dedi.

Chebli, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, İsrail ordusunun, Batı Şeria’da Eriha kentinin güneyinde 234 hektarlık arazinin devlet arazisi yapıldığını doğruladığını söyledi.

Alman hükümetinin İsrail’in bu kararını değiştirmesini ümit ettiğini belirten Chebli, "Bu karar yanlış zamanda yanlış bir sinyal veriyor" ifadesini kullandı. Chebli, Orta Doğu’da aralarında ihtilaf bulunan tarafların, gerilimin azaltılması ve barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için yollar bulmalarını istedi.

İsrail ve Filistin’de tüm insanların barış ve güven içinde yaşama hakkına sahip olduğunu anlatan Chebli, bunun sadece sürdürülebilir iki devletli çözüm için yapılacak siyasi perspektifle kalıcı bir şekilde sağlanabileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.