İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
İsrail, Batı Şeria'daki Kubatiyye beldesine giriş-çıkışları kapatma kararı aldı

KUDÜS (AA) - İsrail'in, Filistin'in Cenin iline bağlı Kubatiyye beldesine, "saldırılar olduğu" gerekçesiyle giriş-çıkışların kapatılması kararını aldığı bildirildi.

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, başbakanlıkta Savunma Bakanı Moşe Yalon, İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ve bazı güvenlik yetkilileri ile güvenlik toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin'in Kubatiyye beldesine giriş-çıkışların kapatma kararının alındığı, beldenin çevresine askeri takviye yapılacağı ifade edildi.

Kubatiyye beldesinden İsrail güçlerine saldırdığı iddia edilen 3 Filistinli, İsrail polisi tarafından öldürülmüştü. İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek arttı. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.