İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
Aşkelon'da, İsrail askerleri tarafından vurularak yaralanan Sudan asıllı bir genç hayatını kaybetti

KUDÜS (AA) - İsrail'in güneyindeki Aşkelon kentinde "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle vurulan Sudan asıllı bir gencin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Luba Samri yaptığı yazılı açıklamada, bugün, sabah saatlerinde Aşkelon'da bir İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunduğu gerekçesiyle vurulan bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Samri, hayatını kaybeden kişinin Sudan asıllı olduğunu kaydetti.

İsrail Radyosu daha önce yayınladığı bir haberde, Aşkelon kentinde otobüs durağı yakınlarında bir İsrail askerine "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" ileri sürülen bir Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana bölgede gerginlik giderek artarken Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.