İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
Silvad'da Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede, bir Filistinli yaralandı

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'da, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede başına göz yaşartıcı kapsül isabet eden Filistinli yaralandı.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Abid Hamid'in cenazesinin defnedilmesinin ardından onlarca Filistinli, Ramallah kentinin yakınındaki Silvad beldesinde toplandı.

Filistinlilerin, bölgede bulunan İsrail ordusuna ait kontrol noktasına taş attığı, İsrail askerlerinin ise gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gazla karşılık verdiği bildirildi.

Filistinli sağlık ekipleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başına göz yaşartıcı kapsül isabet eden kişiyi tedavi ettiklerini, onlarca Filistinli'nin de gazdan etkilendiğini söyledi.

İsrail askerleri tarafından dün "aracıyla saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle öldürülen Abid Hamid'in (20) cenazesi, Ramallah'taki Tıp Yerleşkesi'nden bir grup Filistinli tarafından alınarak Silvad'daki mezarlıkta toprağa verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.