İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Batı Şeria'da bir Filistinli öldürüldü

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, "bıçaklama girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle Batı Şeria'da Filistinli bir genci öldürdüğü bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Bir Filistinli aracıyla El-Halil'deki Gush Etsyon bölgesine geldi. Orada aracından inerek alanda bulunan bir askeri bıçaklamaya çalıştı. Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti." ifadesine yer verildi.

İsrail polisi tarafından yapılan başka bir açıklamada ise Ramallah yakınlarındaki Şair Binyamin Yahudi yerleşim biriminde bulunan sanayi bölgesinde üzerinde bıçak bulunduğu gerekçesiyle iki Filistinli gencin gözaltına alındığı belirtildi.

Geçen yılın ekim ayından bu yana hemen hemen her gün, "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor. Ekim ayının başından bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 200'e yaklaşırken, aynı dönemde öldürülen İsraillilerin sayısı da 30'u aştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.