İsrail'in mağarada yaşamaya zorladığı Filistinliler

İsrail'in hukuksuz bir şekilde defalarca evlerini yıktığı bazı Filistinli aileler, sığındıkları mağaralarda ilkel koşullarda hayata tutunmaya çalışıyor.

İsrail'in hukuksuz bir şekilde defalarca evlerini yıktığı bazı Filistinli aileler, sığındıkları mağaralarda ilkel koşullarda hayata tutunmaya çalışıyor. Nablus'un Harbetu Tana köyünde yaşayan Filistinli aileler, teneke ve çinko levhalarla yaptıkları evlerin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3 Ocak'ta İsrail buldozerleri tarafından yıkılmasından sonra bölgede bulunan mağaralarada yaşam mücadelesi veriyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e güvenliği İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi Filistinlilerin C bölgesinde inşaat yapmasını neredeyse imkansız kılıyor. İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te 200 bini aşkın, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası toplum, İsrail'in işgalindeki bu topraklarda bulunan Yahudi yerleşim birimlerini yasa dışı kabul ediyor. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar