İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler
İzmir ve Denizli'de bir araya gelen AGD üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etti

İzmir'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.

Cuma namazı sonrası Konak Meydanı'nda bir araya gelen AGD üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlarla saldırıları protesto etti.  

Grup adına açıklama yapan, AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, İsrail'in, Müslümanlara yönelik saldırı ve kışkırtmalarına sistemli bir şekilde devam ettiğini dile getirerek, "Roş Aşana" bahanesiyle 5 gündür Mescid-i Aksa'yı işgal edildiğini, saldırıların Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Siyonist İsrail, her zaman olduğu gibi uluslararası anlaşmaları hiçe saymaktadır. Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Buna rağmen terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa’yı belirli zamanlarda Yahudilere tahsis etmek istemektedir. Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girmesini silah zoruyla engelleyerek, yine silahlı unsurların eşliğinde Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya sokulması, Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden almaya yönelik bir politikanın adım adım işletilmesidir" diye  konuştu.

Bir mabede girişin silah zoruyla yasaklanmasının küstahça bir davranış olduğunu dile getiren Yılmaz, Kudüs'ün işgal altında olmasının Araplarla İsrail arasındaki bir mesele olmadığını, Mescid-i Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesi olduğunu sözlerine ekledi. 

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

- Denizli

Denizli'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Delikliçınar Yeni Cami avlusunda toplanan grup adına açıklama yapan AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, İsrail'in Müslümanlara yönelik saldırı ve kışkırtmalarına sistemli bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin topraklarının Müslümanlar için kutsallığının ayet-i kerimeler ile sabit olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bir yandan İsrail yönetimi kutsal yerlere saldırırken diğer taraftan Esed rejimi kendi halkını katlediyor. İran ise bu saldırıya destek veriyor" ifadelerini kullandı. 

Gruptakiler duanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.