İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler
Cezayir'de düzenlenen gösterilerde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve Arap dünyasının sessiz tutumu protesto edildi

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları Cezayir'de düzenlenen üç ayrı gösteri ile protesto edildi. 

Başkent Cezayir'deki Cezayirli Müslüman Alimler Birliği Genel Merkezi önünde düzenlenen gösteride, "Aksa'ya yönelik Siyonist saldırıların bir an önce durması" istendi.

Başta eski Başbakan Ali bin Felis ve Filistin'in Cezayir Büyükelçisi Luey İsa olmak üzere ülkenin önde gelen siyasi ve dini liderlerinin destek verdiği gösteride eylemciler, üzerinde "Mescid-i Aksa'yı savunmak her Müslümanın görevidir" "Mescid-i Aksa, bize Hz.Muhammed'in emaneti" yazan dövizler taşıdı.  

Cezayir'deki en büyük İslami partilerden olan Cezayir Toplumsal Barış Hareketi merkezinde düzenlenen gösteride ise İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlalleri protesto edildi. "Kudüs işgalcilerin pençesinde" şeklinde slogan atan göstericiler, Aksa'ya desteklerini ellerindeki pankart ve yazılar ile ifade etti. 

Cezayir Toplumsal Barış Hareketi lideri Abdurrezzak Makri'nin adına bir konuşma yapan Ahmed İbrahimi, Müslümanlara ait mukaddes mekanlar ve Filistinlilerin haklarının korunması konusunda BM'yi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. 

Öte yandan güvenlik güçleri göstericilerin başkentteki El-Vefa Camisi'nden Fransız Büyükelçiliğine yürümesine izin vermedi. 

Söz konusu gösteriye yasaklı İslami Kurtuluş Cephesi'nin (FIS) ikinci adamı Ali bin Hac da destek verdi. Bin Hac burada yaptığı konuşmada "Yemen'de askeri operasyon düzenleyen Arap koalisyonu İsrail'n Mescid-i Aksa'ya saldırıları karşısında nerede" diye sordu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.