İsrailli gazetecinin Gazze Şeridi'ne girmesi

İsrailli gazetecinin Gazze Şeridi'ne girmesi
GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, İsrailli bir gazetecinin bölgeye girmesinden dolayı kendisine yöneltilen eleştirilere açıklık getirdi....

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, İsrailli bir gazetecinin bölgeye girmesinden dolayı kendisine yöneltilen eleştirilere açıklık getirdi.

Hükümetin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’ne İsrailli gazetecilerin girmesine izin verilmediği hatırlatılarak, İsrail asıllı gazeteci Henrik Zimmermann’ın bölgeye girebilmesi için Portekiz pasaportu ve İspanyol televizyona ait çalışma kartını kullandığı belirtildi.

İsrail Kanal 2 televizyon kanalı dün, Zimmermann’ın Gazze’ye girerek Filistinli siyaset yazarı Ahmet Yusuf ile yaptığı röportajı yayınlamıştı.

Hamas Hareketi söz konusu röportajdan dolayı sosyal medyada eleştirilmişti. Yusuf ise yaptığı yazılı açıklamada İsrail medyasına röportaj verdiği suçlamalarını yalanlamış, kendisinin Portekizli bir televizyon kanalına demeç verdiğini kaydetmişti.

Gazze’deki Filistin hükümetinin daha önce çıkardığı karar, İsrailli basın kuruluşlarının Gazze Şeridi’nde faaliyet göstermesini yasaklıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.