İşsizlerin Ve Engelli Ailelerinin Umudu Oldu

İşsizlerin Ve Engelli Ailelerinin Umudu Oldu
Sosyal medya üzerinden oluşturduğu "Uşak iş ve eleman ilanları" grubu ile işsizlerin iş bulmalarına vesile olan Uşaklı halkla ilişkiler yöneticisi, firmaların reklam teklifini de ihtiyaç sahibi engelli ailelere gıda paketine dönüştürdü- Öztürk: - "Şimdiye

UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Hazırladığı sosyal medya platformunda iş ve işçi ilanlarını paylaşan ve 2 senede 38 bin üyeye ulaşan Uşaklı Şaban Öztürk, ihtiyaç sahibi engelli ailelerine yardım ulaştıran firmaların reklamını da aynı platformda ücretsiz yayımlıyor.

Engellilere yönelik hizmet veren özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde halkla ilişkiler yöneticisi olarak çalışan Öztürk (37), 2 yıl önce iş arayan kişilere yardımcı olmak amacıyla sosyal medya üzerinde "Uşak İş ve İşçi Arayanlar" adlı grup oluşturdu.

Kısa sürede üye sayısı binleri aşan platformda, iş arayanların ya da işçi arayan işletmelerin ilanlarını ücretsiz yayınlayan Öztürk, bir nevi işsizlerin iş bulmalarına aracılık yapmış oldu.

İki yılda yaklaşık 38 bin kişinin üye olduğu platformu yöneten Öztürk, bazı firmaların sayfaya reklam verme teklifi üzerine ise bunu engelliler için farkındalık oluşturan bir fikre dönüştürdü.

Engelli ailelere 100 lira değerinde gıda yardımı sağlayan şirketlerin reklamını ücretsiz yayımlayan Öztürk, bu sayede aynı platformda 2 farklı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiş oldu.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarında hiçbir menfaat beklemediğini söyledi.

İş ya da işçi arayanların ilanlarının grupta ücretsiz yayımlandığını belirten Öztürk, "Grupta üyesi sayısı 38 bine ulaşınca işletmeler reklam vermek istedi. Ücret karşılığı reklam yayınlamadığım için engelli ailelere gıda paketi ulaştırmaları halinde reklamlarını yayınlamaya başladım. 100 liralık gıda paketini engelli aileye ulaştıran işletmelerin 15 gün süreyle ilanının sayfada yayınlıyorum." dedi.

Yardımın işletme tarafından ulaştırıldığını söyleyen Şaban Öztürk, gıda paketi ihtiyaç sahibi aileye ulaştıktan sonra reklamın sayfaya konulduğuna işaret etti.

Projenin ilgi gördüğünü anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"İşletmeler hem engelli ailelerle tanışıyor, hem de hayır yapmış oluyor. Şimdiye kadar 100'ün üzerinde ihtiyaç sahibi engelli aileye gıda paketi ulaştırdık. Bu yardımları düzenli hale getirmeyi istiyorum. Diğer taraftan platform sayesinde yaklaşık 600 kişi iş imkanı buldu. İstihdam edilenler bana teşekkür maili gönderiyor, bu da çok hoşuma gidiyor. "

Muradiye Yılmaz, 2 engelli çocuğunun olduğunu, Öztürk sayesinde evine gıda paketi geldiğini kaydetti.

Yardımların düzenli olmasını isteyen Yılmaz, "Şu ana kadar 2 kez yardım ulaştırıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eşim çalışmıyor, gıda paketleri bizim bir aylık ihtiyacımızı karşılıyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.