İstanbul Adliyesi’nde Atatürk sergisi

İstanbul Adliyesi’nde Atatürk sergisi
İstanbul Adalet Sarayı Güvenlik Müdürü Ali Duman'ın özgün Atatürk çizimlerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının yer aldığı serginin açılışı yapıldı- Sergiden elde edilecek gelir, Şehit Aileleri Derneği'ne bağışlanacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Adalet Sarayı Güvenlik Müdürü Ali Duman'ın özgün Atatürk çizimlerinden oluşan kara kalem çalışmalarının bulunduğu sergi açıldı.

Duman'ın 59 kara kalem çalışması, İstanbul Adalet Sarayı'nın C Kapısı girişindeki meydanda izlenime sunuldu.

Serginin açılışında konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, adliyede böyle sanat eserlerine yer verilmesinin önemine işaret etti.

Salihoğlu, Atatürk'ün portrelerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının satışından elde edilecek gelirin şehit ailelerine bağışlanacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu aziz Atatürkümüzün çeşitli duygularını içeren resimlerini sizlerin görüşüne sunmaktan gurur duyuyorum. Hep birlikte bu memlekete sahip çıkacağız. Atatürk'ün çizdiği ve bize gösterdiği yolda bağımsızlığımız ve devletimizin devamı için ilelebet mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz ülkemizin devamını sağlayan sembollerimizdir. Onları saygıyla anıyor ve selamlıyorum. Onların bize miras bıraktığı evlatlar da sahip çıkmamız gereken miraslardır. Buradan elde edilecek geliri şehitlerimizin ailelerine bağışlayan Ali kardeşimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Emekli polis memuru Ali Duman da resim eğitimi almadığını ifade ederek, Atatürk portrelerinden oluşan kara kalem çalışmalarına 6 yıl önce başladığını söyledi.

Adliyedeki iş yoğunluğu ve stresini resim çizerek attığını anlatan Duman, şunları kaydetti:

"Resim eğitimi almadan bu çalışmayı yaptım. Görülecek bir sergi olduğunu düşünüyorum. Bu işe bir Atatürk resmi çizerek başladım. Başarılı çizimler ortaya çıkınca devamını getirmeye çalıştım. Atatürk portrelerinden oluşan sergi yapma fikri 6 yıl önce oluştu. Bu sergiden elde edilecek geliri şehit ailelerine bağışlayacağız. Sergimi gerçekleştirmekten çok mutluyum."

Sergi 15 gün boyunca gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.