İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Gören:

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Gören:
"Lisanslı depoculuk çalışmaları sektör için olumlu bir gelişmedir. Üreticinin emanet fındığı tüccara veya başka kimselere değil, lisanslı depolara bırakmasıyla piyasada oluşacak arz talebin dengelenmesi sağlanacaktır"

DÜZCE (AA) - İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, fındıkta lisanslı depoculuk çalışmalarının sektör için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Gören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleşen Ortak Akıl Toplantısı'ndaki dört karardan birinin ilerleyen yıllarda fındıkta emanet sisteminin lisanslı depoculuk üzerinden yapılmasının sağlanması olduğunu söyledi.

Bu yönde lisanslı depoların kurulması için bir ön çalışma yürütüldüğünü, gerekli altyapının hazırlanmasının sektörün menfaatine olacağını vurgulayan Gören, şöyle konuştu:

"Emanete verilecek fındıklar lisanslı depoculuk üzerinden olması bizim desteklediğimiz bir yöntemdir. Dönem dönem belli bir girişimler oldu fakat bu girişimler üreticiye net olarak aktarılmadı. Altyapısı da tam hazırlanamadı. Lisanslı depoculuk çalışmaları sektör için olumlu bir gelişmedir. Üreticinin emanet fındığı tüccara veya başka kimselere değil, lisanslı depolara bırakmasıyla piyasada oluşacak arz talebin dengelenmesi sağlanacaktır. Bunlar mantıklı gelişmelerdir, destekliyoruz."

Gören, geçmiş yıllarda yaşanan don olaylarının ardından fındık piyasasında dalgalanamalar yaşandığını hatırlatarak, "Don hadisesi her zaman oluşabilecek bir durumdur. Fındık Karadeniz Bölgesi'nin sahil kesimlerinde erken açtı. Dolayısıyla iklim şartları neticesinde önümüzdeki 25 günlük süreçte bununla alakalı tahminler mevcut değil. Don piyasadaki mevcut fiyat regülasyonunu da belli bir şekilde etki yapar. Şu an kesin bir şey söylemek doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.