İstanbul merkezli FETÖ/PDY operasyonu

İstanbul merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Gözaltına alınan eski Karşı gazetesi çalışanı 5 kişi ile 1 polis memuru adliyeye sevk edildi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski Karşı gazetesi çalışanı 6 kişi ile 1 polis memuru adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Ankara, Bursa ve Malatya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen eski Karşı Gazetesi çalışanları M.K, T.A, B.K, E.E, M.B. ve D.Ö. ile polis memuru M.B, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi.

- Süreç

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "gizliliğin ihlali", "Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle eski Karşı gazetesi çalışanı 8 kişi ile 1 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul, Ankara, Bursa ve Malatya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda eski Karşı gazetesi çalışanı 6 kişi ile 1 polis memuru gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan ve adreslerinde bulunamayan U.K. ile K.E'nin ABD'de olduğu belirlendi.

"25 Aralık kumpas" soruşturmasının basın ayağına yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyasını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı kaydedildi. Savcılığın tespitlerine göre, şüphelilerin, söz konusu eylemi birlikte hareket ederek gerçekleştirdikleri ve FETÖ/PDY örgütünün amacına hizmet ettikleri öne sürüldü.

Soruşturma dosyasında adı geçen CHP milletvekili Eren Erdem'in suç tarihinde Karşı gazetesinde çalıştığı ancak milletvekili olması nedeniyle dosyasının ayrıldığı, daha sonraki işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüleceği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.