İstanbul merkezli FETÖ/PDY soruşturması

İstanbul merkezli FETÖ/PDY soruşturması
FETÖ/PDY'nin takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyalarını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, savcılıkça ifadesi alınan şüphelilerden 1'i tutuklama, 4'ü ise adli kontrol talebi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyalarını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, savcılıkça ifadesi alınan T.A. tutuklama, 4 şüpheli ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Ankara, Bursa ve Malatya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında eski Karşı gazetesi çalışanlarının da bulunduğu 7 şüpheli ile 1 polis memurunun savcılık sorguları sona erdi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar, şüphelilerden T.A'yı tutuklama, K.E, M.B, E.E. ve M.K'yı ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Şüphelilerden polis memuru M.B. ile D.Ö. ve B.K. da savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

- Soruşturmanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında dönemin Karşı gazetesi çalışanları ile bir polis memurunun da bulunduğu 9 şüpheli hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "gizliliğin ihlali" ve "casusluk" suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Şüphelilerden 8'i gözaltına alınırken, U.K. yurtdışında olduğundan hakkındaki gözaltı kararı uygulanamamıştı.

Takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık kumpas" soruşturması dosyasını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı belirtilen şüphelilerin, söz konusu eylemi birlikte hareket ederek gerçekleştirdikleri ve FETÖ/PDY örgütünün amacına hizmet ettikleri öne sürülmüştü.

Soruşturma dosyasında adı geçen CHP Milletvekili Eren Erdem'in ise suç tarihinde Karşı gazetesinde çalıştığı ancak milletvekili olması nedeniyle dosyasının ayrıldığı, daha sonraki işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüleceği öğrenilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.