İstanbul Modern'den çocuk şenliği

İstanbul Modern'den çocuk şenliği
İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda binlerce çocuğu ağırlayacak- 19-24 Nisan tarihleri arasında ücretsiz gerçekleştirilecek 11. Çocuk Şenliği'nde 4-12 yaş arası çocuklar, "Dünya için hayallerim var" diyerek doğa ile sanatı bulu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenleyeceği 11.Çocuk Şenliği ile çocuklara "Dünya İçin Hayallerim Var" adlı programı armağan edecek.

İstanbul Modern, 11. Çocuk Şenliği kapsamında 23 Nisan'da yine binlerce çocuğu ağırlayacak.

Garanti Bankasının eğitim sponsorluğu, Ülker ve Faber-Castell'in katkılarıyla 19–24 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenliğe 4-12 yaş arası çocuklar ücretsiz katılabilecek.

Çocuklara özel tasarlanan "Dünya İçin Hayallerim Var" programı, doğa üzerine bilgilendirici sohbetler ile başlayacak. Etkinlikte, doğa ve sürdürülebilirlik, doğadaki türler, bu türlerin içinde insanın yeri gibi konular ele alınacak. Sohbetten sonra çocukları bilmecelerle dolu eğlenceli bir müze serüveni bekliyor. Çocuklar, "Sanatçı ve Zamanı" koleksiyon sergisi ya da "Yok Olmadan" sergisindeki sanat çalışmalarında bilmecelerin çözümünü arayacak.

Programın ikinci bölümünde ise çocuklar, kendileri için tasarlanmış üç boyutlu kartpostalların içinde kendi dünyalarını tasarlarken, dışına gelecekteki dünyanın nasıl bir yer olmasını istediklerine dair dilek ve önerilerini yazıp çizecek, böylece ailelerine, arkadaşlarına, sevdikleri kişilere vermek üzere kartlar tasarlayacak.

Çocuk Şenliği kapsamında ilk defa Dünya Günü'nü de kutlayan program, 19-24 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.