İstanbul Modern'in "Müzeler Konuşuyor" serisi

İstanbul Modern'in "Müzeler Konuşuyor" serisi
"Müzeler Konuşuyor, ABD ve Birleşik Krallık'tan sonra Almanya ile devam ediyor - İstanbul Modern, Ludwig Müzesi Direktörü Dr. Yilmaz Dziewior'u konuk edecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Modern'in 2012'de başlattığı "Müzeler Konuşuyor" serisi kapsamında, Köln’deki Ludwig Müzesi Direktörü Dr. Yilmaz Dziewior, 22 Nisan Cuma günü deneyimlerini paylaşacak.

İstanbul Modern Müzesi açıklamasına göre, "Müzeler Konuşuyor" serisi, bu yıl Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle Almanya’yı konuk ediyor.

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye'den izleyicilerle buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratan programı "Müzeler Konuşuyor", Amerika ve Birleşik Krallık’tan sonra Almanya ile devam ediyor.

Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle Almanya’daki sanat kurumlarının küratörlerinin ve müze direktörlerinin davetli olduğu "Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya" kapsamında, Almanya’daki müze ve sanat kurumu modelleri ele alınıyor.

Açıklamada, " 'Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya'nın 22 Nisan’daki konuğu Köln'deki Ludwig Müzesi Direktörü Dr. Yilmaz Dziewior olacak. Dziewior, 1976'da açılan ve Almanya'nın önde gelen koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapan Ludwig Müzesi'ndeki deneyimlerini "21. Yüzyılda Müze?" başlığı altında paylaşacak. Dziewior, küratöryel pratiğini kurumsal eleştiri ve yerel ile küreselin çok disiplinli ilişkisi üzerinden ele alacak." denildi.

Saat 19.00'da başlayacak etkinlik, İstanbul Modern Müzesi Sinema Salonu'nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

"[email protected]" adresinden rezervasyon bilgisi alınabilen İngilizce etkinlikte, simültane çeviri de yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.