İstanbul ramazanı birçok etkinlikle karşılıyor

İstanbul ramazanı birçok etkinlikle karşılıyor
İstanbul'da ramazan etkinlikleri kapsamında Yenikapı ve Maltepe şehir parklarının yanı sıra Sultanahmet ve Beyazıt meydanları ile Feshane'nin bahçesinde anatsal ve kültürel etkinlikler yapılacak

İstanbul'da, on bir ayın sultanı ramazanın manevi iklimi ve atmosferi, kentin sembolü haline gelen meydanların yanı sıra hazırlanan etkinlik alanlarında coşkuyla yaşanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yenikapı ve Maltepe şehir parklarının yanı sıra Sultanahmet ve Beyazıt meydanları ile Feshane'nin bahçesinde ramazan boyunca sanatsal ve kültürel etkinlikler yapılacak.

Ramazanda tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar onlarca etkinlik İstanbullularla buluşturulacak.

Ramazan etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu yakasında 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan Maltepe Sahilinde, Avrupa yakasında ise 700 bin metrekare alan üzerine kurulan Yenikapı Sahili ve Etkinlik Alanında gerçekleştirilecek.

İstanbullular bu alanlarda iftar öncesi ve sonrasında düzenlenecek tasavvuf müziği dinletilerinin yanı sıra, tiyatro ve sahne gösterileriyle ramazanı doyasıya yaşayacak.

Öte yandan, Maltepe'de 200 metrekare alana inşa edilen ve bu yıl hizmete açılan Maltepe Camisi de gerek vakit gerekse teravih namazlarında vatandaşlara açık olacak. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, sağlık odası, iletişim noktası, bahçe market gibi hizmetler de Maltepe'de vatandaşların kullanımına sunulacak.

-İstanbul Halk Ekmek pideyi 85 kuruştan satacak


Bu arada İstanbul Halk Ekmek de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla ramazan ayında pide de üretecek.

Bu yıl günlük ortalama 200 bin adet üretilmesi planlanan pide, 350 gram olarak 85 kuruştan satışa sunulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.