İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları

İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları
İstanbul Valisi Vasip Şahin:"İstanbul, tarihin bize emanet ettiği çok önemli bir kültür başkentidir. Biz de insanlığın geleceğine, ülkemizin geleceğine yeni yeni imkanlar, öneriler, açılımlar sunmak durumundayız"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul, tarihin bize emanet ettiği çok önemli bir kültür başkentidir. Biz de insanlığın geleceğine, ülkemizin geleceğine yeni yeni imkanlar, öneriler, açılımlar sunmak durumundayız." dedi.

Şahin, ilçe buluşmaları kapsamında beraberindeki il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda bir araya geldi.

Vali Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kadıköy'ün İstanbul için önemine dikkati çekerek, Kadıköy'ün ilçenin Anadolu Yakası'nın en eski ilçesi olduğunu söyledi.

Toplantıda ilçenin sorunlarını ele alacaklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"İstanbul, tarihin bize emanet ettiği çok önemli bir kültür başkentidir. İstanbul sadece bir il, bir şehir değil, aynı zamanda bir medeniyet abidesi, kültürlerin buluştuğu, yeniden sentezlendiği, yeniden üretildiği, dünyaya yeniden sunulduğu bir şehir olmuş. Dolayısıyla bugün de dünkü görev ve misyon devam ediyor. Biz de insanlığın geleceğine, ülkemizin geleceğine yeni yeni imkanlar, öneriler, açılımlar sunmak durumundayız. Bunu da ancak şehrimizle ilgili üzerimize düşen vazifeleri öncelikle yapmakla yerine getirebiliriz. Herkes işini en iyi şekilde yaparsa bu medeniyet şehri zaten kendi dinamizmi ile geleceğe karşı vazifesini yapmış olacaktır."

Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal da toplantıya katılanlara, ilçenin tarihçesi ve bugünkü durumu hakkında bilgi verdi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.