İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs
Taksim Meydanı'na polis ve gazeteciler dışında kimse alınmıyor- İstiklal Caddesi'ne çıkan ara sokakların tamamı bariyerlerle kapatılırken, cadde üzerinde nadiren açık olan restoran ve kafelerin tek müşterileri ise polisler ile gazeteciler

İSTANBUL (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na polis ve gazeteciler dışında kimse alınmıyor.

Güvenlik önlemleri nedeniyle Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi trafiğe kapatılırken, Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı'nda akış devam ediyor.

Taksim metro istasyonu hizmet vermiyor ve metro, bu istasyondan transit geçiş yapıyor. Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi'ne çıkışı da kapalı. Kabataş-Taksim füniküler sistemi de çalışmıyor.

Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Anıtı çevresi iki kademeli olarak polis bariyerleriyle çevrildi. Vatandaşların meydana girilmesine izin verilmezken, gazeteciler de İstanbul Valiliği tarafından bugüne özel hazırlanan kartları ile alanda çalışabiliyor.

Cumhuriyet Anıtı'nı çevreleyen bariyerler de sendikaların çelenk bırakması ve açıklama yapmasının ardından geçişe tekrar kapatıldı.

Meydanda bir ambulans ve çok sayıda otobüs görevli polisler için bekletiliyor. Polis helikopteri de havadan kontrole devam ediyor.

İstiklal Caddesi'ne çıkan ara sokakların tamamı bariyerlerle vatandaşların girişine kapatılırken, bariyerlerin önünde polisler bekletiliyor. Caddeye giriş-çıkışlar yine daha önceden Emniyet ve Valilikten alınan kartlarla yapılabiliyor.

İstiklal Caddesi'nin başından Tünel girişine kadar cadde üzerindeki mağazalar, restoran ve kafelerin hemen hepsi kapalı. Nadiren açık olan restoranların tek müşterileri ise polisler ve gazeteciler.

Tüm güvenlik önemlerine rağmen Taksim Meydanı'na girme girişiminde bulunanlar oldu. Bu kişilerin bir kısmı polis tarafından gözaltına alındı.


İstanbul'da 1 Mayıs

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.