İstanbul'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yapılan saldırı

İstanbul'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yapılan saldırı
Saldırının ardından girdikleri binada etkisiz hale getirilen teröristlerden Yakşi'nin cenaze törenine katılmak üzere Eskişehir'e gelen ve araçlarında suç ve suçluyu öven afiş ile pankart bulunan 35 kişi gözaltına alındı

ESKİŞEHİR (AA) - İstanbul Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan ve saldırının ardından girdikleri binada etkisiz hale getirilen teröristlerden Çiğdem Yakşi'nin cenaze törenine katılmak üzere Eskişehir'e gelen ve araçlarında suç ve suçluyu öven afiş ile pankart bulunan 35 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir-Ankara karayolu Organize Sanayi Bölgesi girişi ile Eskişehir-Bursa karayolu Batıkent Mahallesi kavşağında, Yakşi'nin cenaze törenine katılmak üzere kente gelen gruplar ile ile ilgili arama ve uygulama noktaları oluşturdu.

Polis, Bursa yolunda bir otobüste yaptığı arama ve kontrollerde, suç ve suçluyu övdüğü iddia edilen pankart ve dövizleri buldu. Otobüste bulunan 35 kişi ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan polis, Organize Sanayi Bölgesi girişinde ise içerisinde Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyelerinin bulunduğu Ankara Çankaya Belediye Başkanlığına ait resmi plakalı minibüsü durdurdu.

Ekipler tarafından yapılan aramada, suç unsuruna rastlanılmadı.

İstanbul Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan teröristler Çiğdem Yakşi ve Berna Yılmaz, girdikleri binada etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.