İstanbul'da Kudüs'e destek konferansı

İstanbul'da Kudüs'e destek konferansı
İSTANBUL (AA) - Uluslararası Öğrenci ve Gençlik Hareketleri Kudüs ve Filistin Destek Birliği Konferansı'nda Filistinlilerin, İsrail işgali karşısındaki...

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Öğrenci ve Gençlik Hareketleri Kudüs ve Filistin Destek Birliği Konferansı'nda Filistinlilerin, İsrail işgali karşısındaki mücadelesine verilen destek vurgulandı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından İstanbul'da düzenlenen, 30 İslam ülkesinden onlarca siyasetçi ve aktivistin yanı sıra 105 geçlik teşkilatının katıldığı iki günlük konferans sona erdi.

"Kudüs'ü Hep Birlikte Özgürleştireceğiz" sloganıyla düzenlenen konferansın sonuç bildirisinde, Filistinlilerin, İsrail işgali karşısındaki mücadelesine verilen destek vurgulandı.

İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme ve Filistin davasını yok etme çalışmalarına karşı Filistin halkının sarf ettiği çabalara destek verildiği ifade edildi.

Yeni neslin Filistin konusunda bilinçlendirilmesi gerektiği kaydedilen bildiride, bunun dünya çapında gençlik teşkilatları ve öğrenci birlikleri arasındaki koordinasyon ile sağlanabileceğine işaret edildi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin kınandığı bildiride, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler'e (BM) Kudüs'teki kutsal değerleri koruma, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması için harekete geçme ve İsrail'in Filistinlilere ait arazilere el koyması gibi ırkçı uygulamaları karşısında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.