İstanbul'daki FETÖ/PDY operasyonları

İstanbul'daki FETÖ/PDY operasyonları
İstanbul'da, FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları iddiasıyla 3'ü tutuklu 9 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları iddiasıyla 3'ü tutuklu 9 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler arasında yer alan bir imam tarafından "himmet paraları"nın toplandığı ve bunun FETÖ/PDY'ye gönderildiği belirtildi.

İddianamede, tutuklu R.B, F.E, M.Ö. ile soruşturma kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan O.A. ve Z.V'nin ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'' ve ''FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak'' suçlarından 10 yıldan 20 yıla kadar, tutuksuz şüpheliler Y.Ç, Z.S, İ.D. ve T.K. hakkında ise ''FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis isteniyor.

İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Diğer taraftan dosya kapsamında 3 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, İş Dünyası Gelişim Merkezi (İŞGED) Başkanı Çetin Ekincioğlu ile ilgili dosyanın ayrıldığı ve arandığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.