İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini ile AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Hahn:- "Tüm terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz ve bu tehditleri etkili bir şekilde önleme ve bunlarla mücadele konusunda Türk yetkililerle çalışmaya

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısı şiddetle kınanarak terörle mücadelede dayanışma ve ortak çalışma mesajı verildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, İstanbul'daki gece kulübünde düzenlenen terör saldırısına ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

Yeni yılının gelişini kutlayanları hedef alan saldırıda 39 kişinin hayatının kaybettiği belirtilen açıklamada, kurbanların aileleri ve dostlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

Açıklamada, "Avrupa Birliği, Türkiye ve Tük halkıyla dayanışmasını yinelemektedir. Tüm terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz ve bu tehditleri etkili bir şekilde önleme ve bunlarla mücadele konusunda Türk yetkililerle çalışmaya devam etme kararlılığımızı teyit ediyoruz." ifadesine yer verildi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı mesajı göndererek "Terörizmi püskürtmek, ortak sorumluluğumuz. Sizi ve sizin nezdinizde Türkiye halkını temin ederim ki bu çabadaki devam eden desteğimize güvenebilirsiniz." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.