İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler
Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını lanetledi

BALIKESİR/BİLECİK (AA) - Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, yazılı açıklamasında, 2016 yılının ülke adına sancılı ve teröre kurban verilenlerin acılarıyla geçtiğini, Ortaköy’de bir eğlence mekanına yapılan terör eylemi sonucunda masum insanların acımasızca öldürüldüğü bir katliamla 2017’ye başlanmasının yürekleri dağladığını kaydetti.

Türkiye’nin barışına ve huzuruna, özgürlüklerine, sosyal yaşamına, potansiyeline zarar vermek isteyenlerin insanlıktan nasipsiz eylemlerine karşı duydukları acıyı ve öfkeyi sözlere dökmekte zorlandıklarını aktaran Bekki, şunları ifade etti:

"Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Bize düşen; teröristler karşısında sabrımızı, metanetimizi, aklımızı, toplumsal irademizi korumaktır. Ülkemiz ve toplumumuz bu saldırıları karşılayacak güce, terör eylemlerini yapanlardan hesap soracak kabiliyete sahiptir. Bunun yanında, farklı düşünceler ve yaşam tarzları üzerinden toplumu ayrıştırıcı her türlü söylem ve eylemden kaçınılması, gerçek anlamda toplumsal huzur, birlik ve beraberlik ortamı için elzemdir. Balıkesir özel sektörü olarak terörle mücadeleye üyelerimizle bütün olarak destek verdiğimizi, ülkemizi etnik ayrım ya da yaşam tarzları üzerinden ve vahşet yoluyla sarsmak isteyenlerle mücadelenin arkasında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşırız."

Bekki, hain saldırıyı gerçekleştirenlerin, onları teşvik edenlerin, katliamda payı olan tüm kişi, örgüt ve çevrelerin ortaya çıkarılmasını ve cezalarını çekmelerini canıgönülden talep etiklerini de bildirdi.

- Bilecik

Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş de yaptığı yazılı açıklamada, terörün Türk milletine ve insanlığa büyük acı yaşattığını, hain saldırıyı iş dünyası olarak lanetlediklerini ifade etti. Hiçbir inancın, masum canlara kıymaya izin vermediğini vurgulayan Ateş, şunları kaydetti:

''Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Bunu yapan hiçbir düşünce, hiçbir insan, başarılı olmamış, olmayacaktır. Bu cinayetlerden medet umanlar tarih önünde lanetleneceklerdir. Terör, amacı, kaynağı ne olursa olsun sadece ülkemizin değil, dünyanın da en büyük sorunudur. Bütün vicdan sahipleri el ele verip ortak bir mücadeleyle terörün her türlüsüne karşı durmak zorundadır. İnanıyoruz ki vicdan sahibi yüreklerin laneti de bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız da tamdır. Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir. Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır.''

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.