İşte Konya'nın yeni sebze-meyve hali

İşte Konya'nın yeni sebze-meyve hali
Adnan Menderes ve Karatay hallerinin tek bir çatı altında toplanacağı yeni hal için düğmeye basıldı. Bölgesel sebze-meyve hali ve lojistik merkezi 1,2 milyon metrekarelik alanda hayat bulacak

Üretim kalitesinin artacağı, gerekli ürün analizlerinin yapılacağı, atık ürünlerden tasarruf edileceği yeni bir hal için çalışmalar başlatıldı. 

Adnan Menderes ve Karatay hallerinin tek bir çatı altında toplanacağı yeni hal için düğmeye basıldı. Aksaray Yolu’na yapılacak olan yeni hal ile Türkiye’de bir ilk olarak yeni döneme uygun ilk bölgesel sebze meyve hali kurulacak. Yeni sebze meyve halinin içerisinde uluslararası standartlara uygun üretim tesisleri bulunacak.

ULAŞIMA ELVERİŞLİ ARSA TAHSİS EDİLDİ

Merkeze 25 kilometrelik bir alanda yeni hal arsasının belirlendiğini ifade eden Adnan Menderes Toptancı Sebze Hali Başkanı Adnan Pirinç, “Türkiye’de yaş sebze ve meyve fiyatında istikrarın sağlanması için öncelikle fiziki altyapının kurulması ve tarımsal verilerin sağlıklı olması gerekiyor. Bunun içinde gerekli olan şey ise yeni bir halin yapılmasıydı. Bu kapsamda bize bir arsa tahsis edildi. Bu arsanın belirlendiği alan Kayseri- Antalya hızlı tren hattının yani hızlı tren lojistik merkezinin bulunduğu, hava limanına yakın bir yer. Bu ulaştırma açısından bize ciddi anlamda fayda sağlayacak. 1 milyon 200 metre kare alana yapılacak olan halde otopark sorunu da çözülmüş olacak” ifadelerini kullandı.

ÜRÜNLERİN HEPSİ ANALİZ EDİLECEK

Türkiye’yi dünyaya açacak bir hal merkezi hazırlığında olduklarını ifade eden Pirinç, “Konya’ya bölgesel sebze-meyve hali ve lojistik merkezi kuracağız. Bu merkez ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek ve çevre bölgelere de örnek olacağız. 1 milyon 200 metre karelik alanımızın 385 bin metre karelik kapalı alanı iş yerlerimizin, diğer alanları ise birçok tesisin bulunduğu yerler olacak. Bu tesislerin içerisinde dünyanın istediği standartta ürünlerimizi boylayabileceğimiz, paketleyebileceğimiz alanlar bulunacak. Yani lojistik merkezi, paketleme tesisi, analiz laboratuarı, lisanslı depoları, meyve suyu üretim tesisi, atıkların değerlendirildiği bir tesisin olduğu bir merkez kuracağız. Biz buna küresel hal diyoruz. Laboratuar merkezimizden geçen ürünler artık dünyanın hiçbir yerinde gümrük engeline takılmadan yerine ulaşabilecek” diye konuştu.

hal-08-(1).jpg

KONYA ÜRETİMİ 4 KAT ARTACAK

Pirinç, “Yeni hal ile önümüzdeki 5 yıl içerisindeki Konya üretimi en az 4 kat daha artacak, kaliteli ürün üretilecek ve üretici daha çok para kazanacak hale gelecek. İki hal olarak birleşerek Konya’da daha derli toplu bir hale geleceğiz. Mayıs-haziran aylarında halimizin temelini atmayı ve 18 ay içerisinde de gerekli çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Yeni halimizin ismi üzerinde şuan çalışmalarımız sürüyor. Ancak halimizin isminin dünyada bir marka olacağını ifade edebilirim” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum