İşte Konyaspor için mucizenin formülü

İşte Konyaspor için mucizenin formülü
Önce lider Başakşehir’i ağırlayacak sonra ikinci sıradaki Trabzonspor’a konuk olacak yeşil-beyazlı temsilcimizin umutlarını son haftadaki Alanyaspor maçına taşıması için Başakşehir ve Trabzonspor’dan en az birini mutlak mağlup etmesi gerekiyor

 

Süper Lig’in 31. haftasında Gaziantep FK’ya 3-1 yenilen İH Konyaspor yeniden düşme potasına girdi. 30 puanda kalan yeşil-beyazlılar son 3 haftaya girilirken 17. sırada yer alıyor.

Alt sıralardaki rakipleriyle oynadığı maçları iyi değerlendiremeyip eline geçirdiği fırsatları adeta elinin tersiyle iten Konyaspor son 3 maça sıkışıp kalmış durumda. Yeşil-beyazlıları kalan 3 haftada ligde kalma adına mucize olabilecek niteliğinde zorlu bir sınav bekliyor.

EN AZ 1’İNİ YENMESİ GEREKİYOR

Konyaspor kalan 3 haftada önce lider Başakşehir’i ağırlayacak sonra ikinci sıradaki Trabzonspor’a konuk olacak. Temsilcimizin umutlarını son haftadaki Alanyaspor maçına taşıması için ya Başakşehir ve Trabzonspor’dan birini mutlak mağlup etmesi gerekiyor. Yeşil-beyazlılar bu iki maçtan 3 puan çıkardığı takdirde umudunu son haftaki Alanyaspor maçına taşıyacak. Bu noktada düşme potasındaki takımların alacağı maçların sonuçları da etkili olacak.

7 TAKIM ARASINDA ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ

Gençlerbirliği, BY Malatyaspor, Y. Denizlispor, Ç. Rizespor, HK Kayserispor,  İH Konyaspor ve MKE Ankaragücü’nden oluşan 7 takım arasında kıran kırana bir ligde kalma mücadelesi yaşanıyor. Düşme sınırındaki takımla puan farkı 6’ya çıkan Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü’ne, matematiksel olarak kesinleşmese de, ligden düşen ilk takım gözüyle bakılıyor. Son 3 haftaya girilirken 7 takım içerisinde puan yönünden en avantajlı ekip Gençlerbirliği olarak gözükürken puan tablosu ve alınan sonuçlar, ligin altındaki tablonun her türlü görüntüye açık olduğunu gösteriyor. 

 

DÜŞME HATTINDAKİ TAKIMLARIN KALAN MAÇLARI

 

GENÇLERBİRLİĞİ (33)

Göztepe (D)

DG Sivasspor (D)

Beşiktaş      

 

BY MALATYASPOR (32)

Beşiktaş

Ç. Rizespor (D)

Gaziantep FK

 

Y. DENİZLİSPOR (32)

Trabzonspor

A. Alanyaspor (D)

MKE Ankaragücü

 

Ç. RİZESPOR (32)

Kasımpaşa (D)

BY. Malatyaspor

Fenerbahçe (D)

 

HK KAYSERİSPOR (31)

Gaziantep FK           

M. Başakşehir (D)  

Trabzonspor

 

İH KONYASPOR (30)

M. Başakşehir

Trabzonspor (D)

A. Alanyaspor

 

MKE ANKARAGÜCÜ (26)

Galatasaray

FTAV Antalyaspor

Y. Denizlispor (D)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.