İŞTE KONYASPOR'UN AVRUPADAKİ RAKİPLERİ

İŞTE KONYASPOR'UN AVRUPADAKİ RAKİPLERİ
Atiker Konyaspor tarihi bir başarıya imza atarak, Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine taşıdı. Üst üste ikinci kez Avrupa kupalarında mücadele etme kazanan temsilcimizi bu sene de birbirinden zor rakipler bekliyor

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finalde elenen Atiker Konyaspor, bu sezon tarihi bir başarıya imza atarak, kupayı kazandı. Aykut Kocaman yönetiminde destansı bir ilke imza atan yeşil-beyazlılar yeniden Avrupa arenasına taşınırken, bu sezon da birbirinden zorlu rakipler yeşil beyazlıları bekliyor.

AVRUPU LİGİ’NE YENİDEN

Avrupa’da liglerinin birçoğu biterken, Avrupa Ligi’ne katılacak takımlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Temsilcimiz Atiker Konyaspor’un da aralarında yer alacağı 16 takım turnuvaya direkt katılacak. Turnuvanın grup aşamasının kuralarının 25 Ağustos’ta çekilmesi planlanırken, bu tarihe kadar elemeler tamamlanacak. UEFA Avrupa Ligi’nde 48 takım mücadele ederken, bu takımların 22’si playofflardan 10’u da şampiyonlar ligi playofflarından elenenler olacak. UEFA Avrupa Ligi grup aşamasının başlama tarihi ise 14 Eylül olarak belirlendi.

ZORLU RAKİPLER

Atiker Konyaspor’un şu ana kadar 14 rakibi belli olurken, İsviçre Ligi’nden gelecek takımla ilk katılımcılar belli olacak. Şu ana kadar belli olan takımlar arasında oldukça zorlu takımlar yer alırken, özellikle Arsenal’in varlığı kupayı oldukça zorlu bir havaya sokuyor. İngiltere’den Arsenal gelirken, İspanya’dan Villereal ve Real Sociedad, Fransa’dan Lyon, İtalya’dan Lazio ve Atalanta, Almanya’dan Herta Berlin ve Köln, Rusya’dan Lokomotif Moskova, Portekiz’den Vitoria Guimaraes, Ukrayna’dan Zoria Luhanks, Hollanda’dan Vitesse, Çek Cumhuriyeti’nden Fastav Zlin ve Belçika’dan da Zulte Waregem Konyaspor’un rakipleri olan takımlar.

YİNE KONYASPOR’LU YOK

Öte yandan milli takımın kadrosu açıklanırken, Fatih Terim yine Konyaspor’dan kimseyi almadı. Çarşamba akşamı tarihi bir zafere imza atarak, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Konyaspor’dan hiçbir oyuncu Makedonya ile oynanacak özel ve Kosova ile oynanacak eleme karşılaşmasında yer alamayacak. Daha önce de bu konuda tartışmalar yaşanırken, kaptan Ali Çamdalı, bu konuda, “Fatih Terim'in Aykut Kocaman'a karşı bir çekememezliği var. Fatih Terim kendi egosunu yenemiyor. Egosunu yenmesi lazım. Yoksa Milli Takım'da oynamayı hak eden takım arkadaşlarımız var" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.