İşte Konyaspor'un yeni sportif direktörü

İşte Konyaspor'un yeni sportif direktörü
Konyaspor izleme heyetinde yer alan Bülent Akın Konyaspor'a sportif direktör oldu.

Konyaspor izleme heyetinde yer alan Bülent Akın Konyaspor'a sportif direktör oldu. Atiker Konyaspor'un eski oyuncu Bülent Akın'ı sportif direktörlüğe getirildi. Bülent Akın bir süredir yeşil-beyazlı ekibin izleme heyetinde yer alıyordu. Ahmet Şan ile Bülent Akın dün Tatlıcak Tesisleri'nde bir araya geldi ve ön görüşmeyi yaptı.

BÜLENT AKIN KİMDİR ?

Türkiye Süper Lig karşılaşmalarında mücadele eden Futbolculardan Bülent Akın 28 Ağustos 1978 yılında Brüksel , Belçika’da  Dünya’ya geldi. 1,83 boyundaki Türk asıllı futbolcu Orta saha mevkiinde Yeni Malatyaspor takımında top koşturan milli futbolcumuz olarak kariyerine devam etmektedir. Altyapı kariyerine Anderlecht takımında başlayan Türk asıllı milli futbolcumuz Bülent Akın 1997 yılında Türkiye’ye gelerek Gençlerbirliği kulübünün altyapısına transferini gerçekleştirmiş ve burada bir çok kez maça çıkan Bülent Akın performansı ile  takım arkadaşları ve hocasının dikkatini çeken isim olmuştur.

1999 yılında Gençlerbirliği kulübünden Denizlispor takımına geçerek ilk profesyonel futbol kariyerine aynı zamanda adım atmıştır. Denizlispor forması altında toplam 30 karşılaşmada görev alan Bülent Akın 1 gole imzasını atarak buradan ayrılmış ve 2000 yılında Türkiye devlerinden Galatasaray takımı ile sözleşmesini imzalamış olup burada toplam 32 karşılaşmada forma giyme şansı bulmuş ve 2 gol kaydeden isim olmuştur. 2002 yılında Bolton Wanderers takımı ile sözleşme imzalayan Bülent Akın burada toplam 1 karşılaşmada forma giymiş olup daha sonra çeşitli sebepler yüzünden takımı bırakmak zorunda kalmış ve daha sonra 2003 yılında aynı sezon içinde Akçaabat Sebatspor takımı ile anlaşma imzalamıştır.

2004 yılında ise Gençlerbirliği takımı ile transferini gerçekleştiren Bülent Akın burada 10 karşılaşmada forma giyerek  top koşturmaya devam etmiştir. 2004 yılında ise Malatyaspor takımında 56 karşılaşmada forma giyerek görülen ünlü yıldız 2008 yılında İstanbulspor takımı ile sözleşme imzalayan futbolcu olarak görüldü. 2010 yılında Ankara takımı olan Pursaklarspor kulübü ile anlaşma yapan Bülent Akın burada toplam 13 karşılaşmada orta sahada top koşturan isim oldu. 2011 yılında ise Yeni Malatyaspor takımında toplam 7 karşılaşmada görev alan milli futbolcumuz son olarak 2011-2012 sezonunda Kızılcahamamspor takımı ile sözleşme imzalayan isim oldu.  A Milli takım kariyerinde ise 1999 -2000 sezonunda Türkiye U-21 takımına giren Bülent Akın burada ilk kez Türkiye forması ile maça çıkmış olup performansı ile rakiplerinin dikkatini çekerek toplam 6 karşılaşmada forma giyme şansı yakalamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.