İstif İşçilerinin 2 Metrelik Karda Zorlu Kış Mesaisi

İstif İşçilerinin 2 Metrelik Karda Zorlu Kış Mesaisi
Domaniç Orman İşletmesi sorumluluğundaki bin 500 rakımlı Kocayayla Deposu'nda çalışan istif işçileri, 2 metre kalınlığa ulaşan karın altındaki tomrukları çıkarıp kamyonlara yüklüyor

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bin 500 rakımlı Kocayayla Geçidi'nde çalışan orman istif işçilerinin, dondurucu soğukta kalınlığı 2 metreye ulaşan karın altından çıkardığı tomruklar, işlenmek üzere Bursa'nın İnegöl ilçesindeki mobilya fabrikalarına gönderiliyor.

Domaniç Orman İşletmesine ait Kocayayla Deposu'nda çalışan istif işçileri, sabahın erken saatlerinde karla kaplı bölgeye gelerek çalışmalara başlıyor. İşçiler, iş makineleriyle üzerindeki karları temizledikleri tomrukları, kamyonlara yüklüyor.

Dondurucu soğukta zor şartlarda tomruk çıkarıp yükleme yapan işçiler, belirli aralıklarla mola verip girdikleri orman işletmesi binasında ısınmaya, çay içerek soğuğa göğüs germeye çalışıyor.

Mobilya fabrikalarından gelen talepler doğrultusunda bin 500 rakımlı Kocayayla Geçidi'ne çıkan işçiler, belirlenen miktarda tomruğu kamyona yükledikten sonra akşam saatlerinde geri dönüyor. İstif işçileri, bazen saatlerce bazen de birkaç gün çalışmak zorunda kalıyor.

"Fabrika ve atölyeler yaz kış demeden üretim yapıyor"

Bir firmanın sahibi 42 yaşındaki Necmettin Akgüneş, şirket olarak istifleme ve yükleme ihalesi aldıklarını belirterek, orman kesim işçilerinin sonbahar aylarında kestikleri tomrukların, istiflenerek İnegöl'e nakledilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bölgede, soğukta, karda, tipide, her türlü hava koşulunda çalışmaya devam ettiklerini anlatan Akgüneş, kara gömülen tomrukları çıkarmanın kolay olmadığını anlattı.

Tomrukların, kamyonlara yüklendikten sonra mobilya olarak işlenmek üzere İnegöl'deki fabrikalara gönderildiğini dile getiren Akgüneş, "Fabrika ve atölyeler yaz kış demeden üretim yapıyor. Biz de bir fabrikadan gelen talep üzerine zor durumda kalmamaları için zorlu kış şartlarında buraya çıktık. Beş kişilik ekibimizle tomrukları İnegöl'e göndermek üzere kamyonlara yüklüyoruz." dedi.

Muhabir: Serdar Yiğit

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.