"İstiklal Marşımız ve Çanakkale" konseri

"İstiklal Marşımız ve Çanakkale" konseri
ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından konser verildi. Kütüphaneler...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından konser verildi.

Kütüphaneler Haftası dolaysıyla 100. yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "İstiklal Marşımız ve Çanakkale" konserinde birbirinden güzel kahramanlık türküleri seslendirildi.

Çankırı İl Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz, açılışta yaptığı konuşmada, kütüphanelerin görevlerinden birinin de halkı kültür ve sanat hayatının merkezine taşımak olduğunu ifade etti.

Sanatı geniş kitlelere ulaştırmak için halk konseri düzenlediklerini belirten Kapusuz, "52. Kütüphane Haftası Kutlamaları kapsamında halkın dikkatini kütüphaneler üzerine sanat yolu ile çekebilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun güzide saz ve ses sanatçılarını şehrimize davet etmiş bulunmaktayız." dedi.

Daha sonra koro, "Yemen Türküsü, Hey Onbeşli Onbeşli, Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı" gibi türküleri seslendirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.