İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
Mersin Valisi Çakacak: "İstiklal Marşı gibi bir destanı kaleme alarak milletimizin duygularına tercüman olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazıları, konuşmaları, vaazları ve şiirleriyle döneme damga vurmuş önemli bir kişiliktir"

MERSİN (AA) - İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü, Mersin'de kutlandı.

Mersin Valiliği tarafından Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan sinevizyon gösterimiyle başladı.

Vali Özdemir Çakacak programda yaptığı konuşmada, 95. yıl dönümü kutlanan İstiklal Marşı'nın, Anadolu'da birçok şehrin işgal edildiği dönemde verilen istiklal mücadelesinin simgesi olduğunu söyledi. İstiklal Marşı'nın Türk milletinin kutsalına göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların eşsiz dizelerle ifade edilişi olduğunu ifade eden Çakacak, marşın bağımsızlık mücadelesinde milletin duygularına tercüman olduğunu kaydetti.

Mehmet Akif Ersoy'un önemine de değinen Çakacak, şöyle devam etti:

"İstiklal Marşı gibi bir destanı kaleme alarak milletimizin duygularına tercüman olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazıları, konuşmaları, vaazları ve şiirleriyle döneme damga vurmuş önemli bir kişiliktir. Döneminin toplumsal değişim ve dönüşümlerine yaşamıyla tanıklık etmiş ve bunu eserlerine yansıtmış büyük bir fikir adamıydı. Doğu'yu ve Batı'yı iyi anlamış, gelecek nesillerin bu konuyu anlaması için birçok eser vermiştir.

Yazdığı eserleriyle, milletimizde milli şuurun uyanmasında büyük katkısı olmuştur. İstiklal Marşı'nın şairi olmasının yanında yüksek ahlakıyla, etkileyici kişiliği ve toplumsal sorunları yürekten anlatışı onu her zaman milletimizin ortak değeri olarak gönüllerde yaşamasını sağlamıştır. Akif, günümüzde ve gelecekte yaşaması gereken kanaat önderi ve fikir adamı olarak görülmesi gereken bir şahsiyettir. Dünümüzün ve yarınımızı doğru okumamız için onu doğru anlamamız ve gelecek kuşaklara anlatmamız gerekir."

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ise Mehmet Akif Ersoy'un kendini milletine adadığını belirtti.

Ersoy'u okumanın ve anlamanın tam zamanı olduğunu ifade eden Kabahasanoğlu, gençlere bazı önerilerde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, Mehmet Akif Ersoy'la ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Programın sonunda ise Mersin Devlet Opera ve Bale (MDOB) sanatçısı Volkan Şen tarafından İstiklal Marşı'nın şiirsel sunumu yapılırken yine MDOB sanatçıları tarafından mini bir konser verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.