İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
Taceddin Dergahı önünde toplanan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyesi bir grup, İstiklal Marşı'nın kabülünün 95. yıl dönümünü kutladı

ANKARA (AA) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyesi bir grup, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü dolayısıyla Taceddin Dergahı önünde toplanarak, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u andı.

Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kaleme aldığı Taceddin Dergahı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra tekbirler getirdi. Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek, şan ve şerefle dolu, kutlu bir maziye sahip olan büyük Türk milletinin bugünlere gelene kadar sayısız zaferlere imza attığını söyledi.

İstiklal Marşı'nın, necip milletin bağımsızlığa olan düşkünlüğünün tüm dünyaya ilanı olduğunu belirten Kılavuz, "İstiklal Marşı'mızın kuru bir kelam değil, tam aksine bir inancın yansıması olduğunu, bağımsızlığımıza olan inancın ruhu olduğunu anlamak için yazıldığı dönemi göz önünde bulundurmalıyız" diye konuştu.

Kılavuz açıklamasını, "İstiklal Marşı'nın yazıldığı bu kutlu mekanda Rabbimden istikametinizi daim eylemesini, birlik ve beraberliğimizi bozmamasını niyaz ediyorum. Başta İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere ömrünü hak yolunda, Türk milletine vakfeden aziz şehitlerimizi ve ceddimizi rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde sonlandırdı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.