İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü
İstanbul Valisi Şahin:- "Milletimizin hürriyet sembolü, İstiklal Harbi’nin ruhunu layıkıyla ifade eden İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor ve bu eşsiz eseri hiçbir karşılık beklemeden Türk milletine hediye etmiş Mehmet

İSTANBUL (AA)- İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Şahin, her milletin tarih sahnesinde dönüm noktaları, geleceğine yön veren önemli olaylar olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

"Bu hayati olayların hatırlanması, tekrarına imkan vermeyecek milli bilincin oluşturulması açısından ziyadesiyle önemlidir. Tüm varlığımızla tek yürek olarak verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın ne çetin merhalelerden geçerek zafere ulaştığı, milletimizin gücü ve kararlılığı İstiklal Marşımızın dizelerinde abideleşerek geleceğe bırakılmış benzersiz bir miras niteliğindedir. Bu mirası Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vatanın içinde bulunduğu ahval ve şeraiti sinesinde hisseden, inanmış bir münevver olarak bize bırakmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının açtığı yarışmaya mükafat almama şartıyla katılan Akif’in eseri, 724 şiir arasından seçilerek milli marş olmaya değer görülmüştür. Yalnız yazdığı bu ölümsüz eserle değil çok sayıdaki diğer kıymetli eserleriyle ve Anadolu’ya geçerek Kurtuluş Savaşı’na bilfiil destek vermiş olmasıyla Mehmet Akif, milletimiz ve Türk edebiyatı nezdinde çok müstesna bir yer edinmiştir. Akif’in 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' temennisiyle İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 95. yılını kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.