İstiklal Marşı'nın ruhu öğrencilere aktarıldı

İstiklal Marşı'nın ruhu öğrencilere aktarıldı
Selçuklu Şehit Ufuk Baysan Anadolu Lisesi'nde Ufuk Sohbetleri projesi çerçevesinde düzenlenen konferansa Prof. Dr. Kemal Kahramanoğlu konuk oldu.

Prof Dr. Kemal Kahramanoğlu, Milli şair M. Akif’in dediği gibi, “ Allah bir daha bu millete İstiklal marşı yazdırmasın” diyerek öğrencilere seslendi.

Selçuklu Şehit Ufuk Baysan Anadolu Lisesi'nde, Ufuk Sohbetleri projesi çerçevesinde düzenlenen konferansa konuk olan Prof Dr. Kemal Kahramanoğlu “İstiklal marşının ruhu ve Mehmet Akif Ersoy “ hakkında katılımcı öğrencilere bilgiler aktardı.

Selçuklu İlçesinin güzide liselerinden biri olan Şehit Ufuk Baysan Anadolu Lisesi'nde sosyal etkinliklere ara verilmeden devam ediliyor. Okul yönetimi tarafından hayata geçirilen Ufuk Sohbetleri projesi çerçevesinde 4 dönem 5 programına konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Kahramanoğlu "İstiklal marşının ruhu ve Yazar ve şair Mehmet Akif Ersoy” hakkında okul konferans salonunu dolduran öğrencilere bilgiler aktardı.

sehit-1.jpg

Prof Dr. Kahramanoğlu; "Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı ile aziz milletimizin bağımsızlığından asla ödün vermeden tüm imkânsızlıklara rağmen azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesini ve gösterdiği büyük kahramanlığı veciz dizeleriyle tarihe not düşerek ölümsüzleştirmiştir.

Mehmet Akif Ersoy, milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemize tüm ruhuyla ve tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, istiklal ruhunun milletimizin iliklerimize kadar işlemesini sağlayarak en zor gününde milletimize umut aşılamıştır.

Tüm imkânsızlıklara ve vatan topraklarında yaşanan işgale karşın inanç ve kararlılıkla istikbalimizi korumak amacıyla mücadele veren aziz milletimizin duygularına tercüman olan İstiklal Marşımız, millet olarak hepimizin ortak hissi ve ortak sesi olmuştur.

sehit-2.jpg

Yaşadığımız coğrafyadaki hiç sönmeyen ateş çemberi bugün halen ülkemiz için bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle millet olarak bölgemizde oynanan oyunun farkına varıp ülkemizin çıkarlarını gözetmek durumundayız. İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemde yaşanan zorlukların benzerini yaşadığımız şu dönemde yine aynı ruh, aynı bilinç ve kararlılıkla birlik ve beraberliğimizi korumalıyız ”dedi.

İstiklal marşının Şairi Mehmet Akif Ersoy’un 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' temennisinden hareketle aramızdaki saygı, sevgi ve güven duygusunu canlı tutarak, milli ve manevi duygularımızın ışığında şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur.

sehit-4.jpg

Bu vesileyle başta İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; İstiklal Marşımızın tüm dizeleriyle milletimizin dilinde ve gönlünde yaşayarak şanlı bayrağımızın sonsuza dek semalarımızda dalgalanmasını temenni ediyorum.”

Konferans sonunda okul Müdürü Mehmet Akif Büyükdere, konferansı veren Prof Dr. Kemal Kahramanoğlu’na günün anısına bir plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.